Varför är leave-in produkter så viktiga för ditt hår?

I Joico erbjuder vi ett brett urval av leave-in krämer, leave-in sprayer och fönkrämer. Och det kan vara svårt att veta vad man ska välja i djungeln av produkter. Leave-in produkter är perfekta för ditt hår på flera sätt, eftersom de inte sköljs ur stannar de kvar i håret och ger vård, glans och skyddar ditt hår.

Om vi ska jämföra leave-in produkter till håret med ansiktsvård och make-up, kan man dra några paralleller som gör det enklare att förstå vad de olika produkterna gör för håret.

Fuktserum till håret!

Hydrasplash leave in
Tamara bellis toa7k V0 W Pi M unsplash Kopi Arnel hasanovic 2 Lnz Ey4om3 U unsplash

Många leave-in krämer fungerar som ett fuktserum. Fuktserum jämnar ut hårets porositet och släcker törsten i ett torrt hår, vilket resulterar i en mjukare mer glansfull yta på håret. Detsamma som ett ansiktsserum gör för din hy.

Vi kan också likna många leave-in krämer med foundation. När du använder foundation får du en jämn fin bas på din hy. Det gör också att sminket som du sedan lägger ovanpå sitter bättre, blir jämnare och finare. Detsamma gäller ditt hår!

Flaunter Ytn O0y MI9w unsplash
Raphael lovaski D Euob2v77w I unsplash Kopi Kopi Sabine ojeil N8 H Obf Ikv Zg unsplash

Använd alltid en leave-in kräm eller spray. Ditt hår är inte lika poröst från rot till topp, längder och toppar är mer slitet och poröst. Det gör att håret kan vara svårt att styla, blir livlöst och matt. Leave-in produkter hjälper till att jämna ut porositeten vilket ger en jämnare bas. Det gör att stylingen du sedan applicerar sitter bättre och att håret blir enklare att styla.

Leave-in produkter skyddar mot yttre miljöpåverkningar. Många kanske inte vet hur mycket yttre miljöpåverkan faktiskt påverkar håret, men det är mycket. Föroreningar, torr luft, sol och klor är bara några av de faktorer som påverkar hur ditt hår känns och ser ut.

Skydda ditt hår mot solen!

Blonde life viel styled2 Ayo ogunseinde MLDQVQL 4 0 unsplash

Vi lever i ett land med flera olika årstider. Det betyder också att ditt hår får olika behov beroende på vilken årstid det är. Rådfråga din frisör om vilka produkter som passar just din hårtyp och livsstil. Det sistnämnda är en viktig faktor – vilken livsstil, yrke, hobby och vilka stylingvanor du har är viktigt att ta hänsyn till. Lika väl som kvaliteten på ditt hår när du ska välja produkter till ditt hår.

Vilka produkter passar din livsstil?

Carmine furletti 53 Xgb Tb IA Xk unsplash
DSCF2278 Zero Heat family styled2

Defy Damage Protective Shield är en storfavorit! En leave-in kräm som skyddar mot yttre miljöpåverkan och ger ett friskt hår. Zero Heat är våra två nykomlingar för dig som älskar att lufttorka håret!

Om du ofta använder värmeverktyg bör du använda produkter med bra värmeskydd i, inpackningar och vårdande produkter. Eller har du kanske inte mycket tid att lägga på håret och älskar att låta det lufttorka? Ja då bör du kanske välja produkter som framhäver ditt hårs naturliga textur.

Solskyddande leave-in spray

Ec6b838e e20d 11ea 8253 a0369f103266 Naeim jafari laob UPA4j R8 unsplash

Luster Lock Spray skyddar och förlänger din hårfärg - dessutom doftar den himmelskt!

Om du färgar ditt hår är det extra viktigt att använda rätt produkter när du tvättar håret, inpackningar och inte minst bra leave-in produkter.

K-PAK Color Therapy Luster Lock Spray skyddar mot UV-strålar och ger värmeskydd. Dessutom är den utredande och doftar himmelskt! Hela K-PAK Color Therapy-serien framhäver och förlänger hårfärgens intensitet och ger ett friskt, starkt och glansfullt hår.

Har du blont hår och upplever att den blonda färgen snabbt gulnar och mattas av? Räddningen är leave-in produkter i kombination med andra vårdande produkter som gör att du bevarar en klar och glansfull eller kall nyans.

Blonde Life Oil ger en kristallklar blond färg!

Krystal ng Pr Qq QV Pzmlw unsplash
DSCF7991 Becca tapert k9 Ris9vxn AA unsplash

Blonde Life-serien bevarar en klar blond färg till nästa frisörbesök!

DSCF8110 1
Blonde Life Violet är en bästsäljare som bevarar en kall blond färg!