7 anledningar till varför hårföningen inte lyckas

Varför blir fönresultatet aldrig som du tänkt dig? Joicos varumärkesambassadör Larisa Love går igenom 7 anledningar till varför hårföningen inte blir lyckad.

Color Intensity Love Aura Larisa

FEL RUNDBORSTE ANVÄNDS

Frissigt eller lockigt hår: Använd en borste med svinhårspiggar som lämnar håret lent.

Hår med fint-till-medium textur: Använd en större, keramisk borste för att tillföra värme och extra volym.

Oavsett vad: Skaffa en rundborste med ett handtag med bra grepp. Ju större och längre borsten är, desto snabbare nås fönresultatet eftersom den kan hantera mer hår åt gången och därmed spara mer torktid.

Blowout hairbrush

HÅRET ÄR DRYPANDE VÅTT

Föntorka alltid håret tills det är 80% torrt.
Undtantag: Lockigt hår bör endast torkas tills det är 50% torrt. Om man torkar håret för mycket har det inte tillräckligt med fukt för att ge spänst när man borstar, vilket resulterar i att hårstråna blir frissiga innan man kan borsta dem lena.

Thought catalog z DC552c HU4s unsplash

FÖR LITE VÄRME ANVÄNDS

Många använder för lite värme under föningen eftersom det kan bränna håret. Med rätt värmeskydd (vi kommer till detta senare) kommer det fungera utmärkt att använda den högsta temperaturen som lämnar håret torrt och lent. Föna med kall luft avslutningsvis för att sluta fjällskiktet - det är ett trick som gör att fönresultatet varar längre.

VÄRMESKYDD? VILKET VÄRMESKYDD?

Applicera alltid, alltid, alltid ett värmeskydd i handdukskstorkat hår för att skapa en barriär mellan hårfönen och sköra hårstrån. Joico Dream Blowout och Luster Lock Multi-Perfector Daily Shine & Protect Spray skyddar håret mot skador och slitage, samtidigt som dem tillför glans och stadga till hårföningen som varar i flera dagar.

JOICO Dream Blowout Thermal Protection Creme 200ml Luster Lock web

MAN FÖRSÖKER TORKA HELA HÅRET PÅ SAMMA GÅNG

Trots att det kan låta jobbigt, så torkar håret inte bara snabbare genom att dela in det i sektioner, utan slutresultatet blir också snyggare.
(Notera: Ju tjockare hår man har, desto fler sektioner behöver man dela in håret i.) Börja med cirkulära sektioner på toppen av kronan till fronten, jobba sedan runt mellanskikten och avsluta med diagonala sektioner på baksidan. Föna håret i denna följd. När de sista toppsektionerna på kronan nås, rikta munstycket i hårets motsatta riktning för att tillföra volym.

HÅRET FÖNAS NEDÅT

Om man drar ner håret med borsten på topplagerna skapar man oönskat platt hår. Börja istället med en borste med platta piggar och föna håret mothårs för att tillföra volym. (Det enda undantaget är när man fönar hårets understa lager, om man borstar dessa neråt tillförs längd till frisyren.)

Ava sol a A Fc2 D8w 9s unsplash

HÅRET FÅR INGEN CHANS ATT "SÄTTA SIG"

Föreställ dig att volym på kronan önskas och en rundborste har använts för att skapa stora lockar som så småningom kommer att borstas ur till svepande volym. Nyckelord: så småningom. Ju längre tid håret får vila, desto mer volym kommer att uppnås, och desto längre kommer frisyren att hålla. För att säkra volymen, prova att sätta upp sektionerna i clips eller håll borsten på plats tills sektionerna har satt sig.

Autri taheri P Yj9cb Ip Iw unsplash